Trafik Dersi : Trafikte Uyulacak Kurallar

Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yaklaşık % 90’ı insanların hataları sonucu eydana gelmektedir. Bu nedenle trafik kazalarından korunmak için trafik kurallarını öğrenip, bu kuralları ygulamak çok önemlidir. Trafik kurallarını öğrenmeniz, uygulamanız, uymayı alışkanlık haline getirmeniz ve ymayanları uyarmanız, trafik kazalarına karışma ihtimalinizi azaltacak en önemli güvenceniz olacaktır. TRAFİK NEDİR ? “İnsanların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir.” YAYA NEDİR ? “Araçlarda bulunmayan, karayolunda hareketsiz veya Devamını Oku …

İlk Yardım Dersi : Kazalarda İlk Müdehale

İLK YARDIM NEDİR? Herhangi bir kaza yada yaşamı tehlikeye düşüren durumda,sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar,hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla,ilaçsız olarak yapılan uygulamalara ilkyardım denir. İLK YARDIM UYGULAMASINDA KESİNLİKLE İLAÇ KULLANILMAZ.  İLK YARDIMDA AMAÇ NEDİR? 1.Yaşamı koruma ve sürdürülmesini sağlama 2.Durumun kötüleşmesini engelleme 3.İyileşmesini kolaylaştırma İLKYARDIMCININ ÖZELLİKLERİ VE SORUMLULUKLARI NEDİR? 1.Sakin ve telaşsız olmalı. 2.Hastayı sakinleştirmeli. 3.Çevreyi değerlendirip süren bir tehlike olup olmadığını Devamını Oku …

Motor Dersi : Motorun Genel Çalışma Prensipleri

MOTOR NEDİR ? Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinalara motor denir. Yakıtlarına göre motorlar, Dizel-Benzin-LPG li olmak üzere ayrılırlar. Benzinli motorun yakıtı benzin; Dizel motorun yakıtı Mazot (motorin); LPG’li motorun yakıtı ise LPG gazıdır. Silindir diziliş şekillerine göre motorlar sıra tipi, v tipi, yıldız tipi, boksör tipi şeklindedir. Soğutma sistemine göre motorlar, su soğutmalı ve hava soğutmalı diye ikiye ayrılır. Yanma sistemine göre motorlar, Devamını Oku …

Trafik Dersi : Genel Trafik Kuralları

Genel Kurallar Karayollarında trafiğin akışı: Karayollarında trafik sağdan akar. Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler: a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek, b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte, sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek, c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek, d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek, e) İki yönlü Devamını Oku …

Temel Sürüş Eğitimi

Temel Sürüş Teknikleri, sürücülük başlangıcı olarak katılımcının trafiğe çıkmasını sağlayan bir programdır. Temel Sürüş Eğitimi Amacı Temel Sürüş Eğitimi; ehliyeti olup hiç araç kullanmayı bilmeyen sürücülere trafikte kurallara uygun ve başta kendi güvenliğini sağlayacak şekilde araç kullanmalarını hedefler.

Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitimi

ekonomik-surus-teknikleri

Ekonomik sürüş teknikleri eğitimi; araç akaryakıt ve bakım onarım giderleri yıllık harcama bütçelerinde önemli bir paya sahiptir. Ekonomik sürüş tekniklerini almış bir sürücünün bu kuralları uyguladığında yıllık akaryakıt bakım onarım giderlerinin %20 – %25 oranında tasarruf edilmesini sağlayana eğitim programıdır. Ekonomik Sürüş Teknikleri Eğitim Amacı Ekonomik sürüş teknikleri eğitim amacı; bu program salınım gazlarının azalmasından dolayı çevreci bir programdır. Ekonomik anlamda amortisman ve yakıt giderlerini düşürür, bakımlı araç ve Devamını Oku …

Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi

Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitim Programı, trafikte oluşabilecek tehlikeleri önceden algılamaya ve başımıza gelebilecek bu tehlikelere karşı gelmeden önce önlem almaya yönelik verilen bir eğitim programıdır. Güveni Sürüş Teknikleri Eğitim Amacı Farklı yer tutuş zeminleri ve değişik hava koşullarında dikkati artırmayı ve oluşabilecek kazalara karşı kaza oluşmadan önlem alabilme alışkanlığını kazandırmayı hedeflemektedir.  

Gece Sürüş Teknikleri

gece-arac-surus-teknikleri

Gece sürüş teknikleri, uzun yol yapan sürücülerin maruz kalabilecekleri gün batımı sonrası araç kullanırken başlarına gelebilecek riskli durumları öğreten bir eğitimdir. Gece Sürüş Teknikleri amacı; yeterince aydınlatılmamış yol bölümlerinde ve geceleyin araç kullanmak ile ilgili risklerin en aza edilmesini katılımcıya öğretmektir.

Direksiyon Dersi Eğitimi

Direksiyon dersi sektöründe kendini ispatlamış uzman kadromuzla hem özel direksiyon dersi hemde ileri sürüş eğitimi hizmetleri vermekteyiz. Özel Direksiyon Dersi Hangi Saatler Arasında Yapılmaktadır ? Özel direksiyon dersi saatleri ders talebinde bulunan adayımızın uygun gün ve saatlerine göre ayarlanmaktadır. Haftanın her günü özel direksiyon dersimizin bir kısmı akan trafikte diğer kısmı  trafiğe kapalı eğitim alanlarında verilmektedir. Özel direksiyon dersi saatleri; 09:00 – 11:00, 11:00 – 13:00, 14:00 – 16:00, 16:00 – 18:00 Devamını Oku …